Informatie geschiedenis

Een ‘simpel’ idee groeit uit tot een supersucces! De Miss Summerverkiezing is al meer dan 25 jaar een zeer succesvolle verkiezingsshow, die jaarlijks enkele duizenden toeschouwers laat genieten van een prachtig spektakel. In 1992 hebben Theo Kalkdijk en Henk de Jonge samen de basis gelegd voor dit idee. De gedachte was simpel: een verkiezing van een Miss Dalen – elke kandidate laten sponsoren door een Daler bedrijf – professionele presentatie – de kandidates professioneel begeleiden… en dat op een enorm groot podium in het centrum van het dorp.
 
Daarbij een eerste ronde waarbij de deelneemster in de bedrijfskleding op een originele wijze naar het podium komt lopen of rijden op een bijzonder voertuig. De tweede ronde staat badkleding centraal en als laatste ronde een Gala-kleding-ronde. De derde ronde is altijd al een toppertje geweest. Prachtige kapsels samen met de indrukwekkende galakleding zorgden ervoor dat de deelneemsters zich even een prinses voelen. De echte kunstwerken van bloemstukken door Bloembinderij Bert Lubberman, maakten het geheel helemaal compleet. De deelneemsters zijn allemaal ‘amateurs’; en hebben zich nog nooit op zo’n groot podium voor zo’n groot publiek gepresenteerd.
 
De dames krijgen daarom ook enkele maanden voor de verkiezingsdag regelmatig trainingsavonden van professionele mannequins en andere vakmensen die adviezen kunnen geven over het bewegen, lopen en presenteren op de ruim 40 meter lange catwalk. Een deskundige jury geeft punten op de originaliteit van de opkomst, presentatie tijdens badronde en gala-ronde, maar ook voor de gesprekken die men voert met de professionele presentator/presentatrice.